Boszi alkot ★ Sleek Force of Nature: tesztsmink és végső ítélet

, , 10 komment
Sziasztok!

100 éves elmaradásom pótlandó, ma végre hoztam nektek egy sminket a Sleek Force of Nature palettával, és a paletta végső értékelését is megosztom veletek! :)


Ha kíváncsiak vagytok, olvassatok tovább! ;) 


Prológus

Ahogy azt a színmintás bejegyzésben olvashattátok, az első benyomásaim a Sleek Force of Nature palettával kapcsolatban abszolút pozitív irányba tendáltak, így már alig vártam, hogy a kicsikét élesben is kipróbáljam. :) Mivel a szemhéjpúderek között szép számmal találunk natúrabb színeket is, különösebben nem is esett nehezemre helyet találni a palettának a mindennapi sminkes rutinomban. 

Mielőtt a posztba belevágnánk itt egy kis emlékeztető a paletta csodás papírdobozáról, illetve az árnyalatok neveiről. :)




Tesztsmink

A mai sminkben tőlem szokatlan módon mindösszesen 3 árnyalatot használtam a palettából: a csontszínű Moonbeamet, a meleg világosbarna Whirlwindet, illetve a sötét türkizzöld Borealist.  A színek számával arányosan, a smink elkészítése sem volt egy nagy ördöngősség. :)


Kezdetnek szemhéjbázist vittem fel a mozgó szemhéjamra, és az alsó szempilláim tövéhez. Ezután a mozgó szemhéjam egészén a Moonbeamet oszlattam el egy "alap" szemhéjpúderecsettel. Ezt követően a mélyítővonalam árnyaltam a Whirlwinddel, amihez egy nagy pufi ecsetet választottam. 


Mivel a Borealis rendkívül pigmentált és krémes, tökéletes precízebb formák kialakítására, így macskás szemkihúzásra is. A művelethez egy lapos, kemény ecsetet választottam, de igazából bármilyen tusecset megteszi. Az alsó szempilláim tövéhez a belső szemzugba a Moonbeamből került a többi részére pedig Whirlwindből.


Utolsó simításként fekete szemceruzával kihúztam a felső vízvonalam, göndörítettem a szempilláim, és végül két réteg szempillaspirált vittem fel, hogy az eredmény kellően látványos legyen. :) Hogy a smink szépen érvényesüljön, fontos simítás a szem alatti karikák, különösen - ha vannak - a zöldesen áttetsző erek korrektorozása! ;)



Tapasztalatok a bevetésről

A szemehéjpúderekkel alapvetően szépen lehet dolgozni: jól satírozhatók és építhetők. Ám ha a pigmentáltabb színekhez nyúlunk (mint pl. az ebben a sminkben is használt Borealis vagy a bordó Sunset), érdemes az alapozást a szemsmink elkészítése után időzíteni, mivel ezeknél az árnyalatoknál előfordulhat némi kihullás. Ennek ellenére ezek a szuperpigmentált szemhéjpúderek alkalmasak arra, hogy "tusvonalat" készítsünk velük, ami ráadásul megmarad a nap végéig! A kevésbé pigmentáltabb árnyalatok hajlamosak már hamarabb fakulni, de a kopás egyenletes, és a szemhéjpúderek nem gyűlnek össze a szemhéj redőiben.


  

Összegzés - a végső ítélet

Ahogy a bevezetőben is írtam, a Sleek Force of Nature palettáról pozitívak voltak az első benyomásaim: sokoldalúan kihasználható színösszeállítás, és a szemhéjpúderek pigmentáció terén is rendben teljesítenek. Igaz, akad néhány árnyalat, amit nehezebb szóra bírni, de ezekért mindenképpen kárpótol a paletta egy-két elképesztően intenzív árnyalata. Teljesen matt palettaként úgy érzem, a gyengeségeivel együtt is megállja a helyét a drogériás mezőnyben.

A szemhéjpúderekben a használat során sem kellett csalódnom. Ugyan egy-két árnyalatnál tapasztaltam kihullást sminkelés közben, alapvetően a szehéjpúderekkel szépen lehet dolgozni. Mindent egybevetve a palettát nyugodt szívvel merem ajánlani. Ha a sminkgyűjteményünkben akadnak színben harmonizáló fényes szemhéjpúderek is, egy gyönyörű őszi szemsmink elkészítésének már semmi sem szabhat határt! :)

ZsebBoszi Index: 4/5
Ár: £5-ért vásároltam akciósan a Superdrugban (eredeti ára £7.99).
Magyarországon kapható: A Makeup Plazánál 2885 Ft-ért rendelhető. 


Remélem, tetszik a mai smink! :)
Nektek megvan ez a paletta? Ha igen, nálatok hogy teljesít?

Legyen szép napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Ha még nincs meg ez a paletta, de vágytok rá, a blogon hamarosan kisorsolok egyet! :) Részletekért katt IDE! ;)

10 megjegyzés:

  1. Hihetetlen vagy, még a kívánságlistámra nem felkerült palettákhoz is kedvem támadna a tesztjeid során :-D Azért ezt nem fogom megrendelni, hiszen az Ultra Mattes is hasonló, de ha az nem lenne meg, már most rohannék a MUP oldalára :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogyha ilyen meggyőzőnek tartod a tesztjeim. :D Amúgy "annyira" nem hasonló a két paletta, nálam simán elfér mindkettő. :):):)

      Törlés
  2. Csodás ez a paletta és a vele készült smink is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) És a paletta valóban nagyon szép! ^.^

      Törlés
  3. Csodás smink, imádom! :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép árnyalatokat gyűjtöttek össze. A smink pedig csodálatos. Egyik kedvenc árnyalatom ez a zöldes-teal. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon szépek ezek a színek! *.* Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik a smink! ^.^

      Törlés