BosziTeszt ★ Színteszt: Sleek Enchanted Forest paletta

, , 10 komment
Sziasztok!

Már a szabadságom előtt a polcomon tudtam a Sleek egyik legújabb szemhéjpúder-palettáját, az Enchanted Forestet, de csak most adódott időm arra, hogy egy kicsit közelebbről is megismerkedjek vele. A mai bejegyzésben ennek az ismerkedésnek az első lépéseit, vagyis az első színmintákat mutatom meg nektek! :)


Ha kíváncsiak vagytok, mit tudnak ezek a szemhéjpúderek, olvassatok tovább! ^.^


Prológus

Túl sok háttérsztorit nem tudok a mai palettához fűzni. Aki egy kicsit is olvassa a blogot, már talán észrevette, hogy különös vonzalmat érzek a szemhéjpúder-paletták iránt. A Sleek, mint az elérhető árú, ugyanakkor minőségi paletták királya, újabb és újabb kiadásaival ennek a vonzalomnak állandó és szilárd alapot biztosít... :D Ugyan az eggyel ezelőtti trendkiadásban megjelenő szemhéjpúder-kollekció (Calm before the storm) nem ütötte meg az ingerküszöböm, az Enchanted Forest esetében már az első szvaccsok láttán visszavonhatatlan szerelembe estem. :) És most végre eljött az ideje, hogy átadjam magam ennek az érzésnek. :D:D:D


Külcsíny

Alapvetően a paletta megjelenéséről nehéz újat mondani, hiszen továbbra is a Sleek jól bevált dizájnját hozza: masszív, műanyag fekete borítás, szuperbiztos záródás, teljes fedelet kitöltő tükör és az elmaradhatatlan szivacsos applikátor.


Amiben viszont némi különbséget látunk, az a paletta papírdoboza. Az Enchanted Forest nem limitált kiadás, hanem a Sleek állandó kínálatának tagjaként jelent meg. Ennek megfelelően a szokásos díszítést várnánk a fekete alapon összetört szemhéjpúder kupacokkal, ám itt a paletta tartalma már egy sokkal rendezetebb formában jelenik meg a csomagoláson. Szerintem a dizájn így mindenképpen letisztultabb lett, de azért még hozzá kell szokni ehhez az új megközelítéshez. :)


Természetesen a szemhéjpúderek ezúttal sem maradtak név nélkül. A paletta nevének megfelelően ("Elvarázsolt erdő") az elnevezések a mesék világát idézik - egész pontosan a Hamupipőkéjét. Ahogy nézegettem a neten, rádöbbentem, hogy Hamupipőke és Lucifer (a gonosz macska) nevén kívül egyik karakter nevét sem tudom. :) Itt egy kis gyorstalpaló a paletta nevei alapján!

Azt hiszem, a Glass Slipper ("üvegcipellő"), a Pumpkin ("tök"), a Fairy Godmother ("tündér keresztanya"), a Prince Charming ("a jóképű herceg") és a Happily Ever After ("Boldogan éltek, amíg meg nem haltak") nem szorul különösebb magyarázatra. Drizella és Anastasia a két mostoha nővér, Lady Tremaine pedig a gonosz mosotoha. Grand Duke, ha emlékeztek, a Disney meséből a fekete bajszos fazon, aki monoklit (mármint egy szemre való szemüveget) visel. Daphne és Beatrice a Hamupipőke 2 (azt is most tudtam meg, hogy létezik ilyen! :D) karakterei, afféle társalkodónők. Végül pedig Perla az egyik kisegér.



Belbecs

Ezzel a darabbal a Sleek egy újabb színpompás palettát bocsátott útjára, mégpedig igazi őszi színekkel. A Vintage Romance-hoz képest - ami egyébként szintén egy állandó kínálatban kapható őszies színvilágú paletta - szerintem mindenképpen változatosabb a színösszeállítás. Ugyan a spektrum burgundi/lila része itt is jelen van, mellettük találunk kék és zöld púdereket is, hogy a finom pasztellekről ne is beszéljünk!


Az talán már első látásra egyértelmű, hogy ez a paletta nem feltétlenül a mindennapokra készült. Itt nem csak az élénkebb (a natúr színektől távol eső) színek túlnyomó többségére gondolok, hanem arra is, hogy például nincsen a palettában egy jól kihasználható satírozó szín, de a Sleek paletták ikonikus matt fekete szemhéjpúdere is hiányzik. Mindezek alapján az Enchanted Forestet mindeképpen olyan hölgyeknek és leányzóknak ajánlom, akiknek a sminkkészletében ezek pótlására már akad alternatíva. :)



A szvaccsokat szokásomhoz híven alapozóra húztam meg az ujjammal. A mintákat, addig erősítettem, amíg kellően láthatóvá nem váltak - ahol erre szükség volt, azt a kísérőszövegben jelzem. :)

Az első négyes fogatba a paletta 4 matt árnyalatából kapásból három is jutott: Glass Slipper, Beatrice és Prince Charming. Mindhárman nagyon pigmentáltak és emellett a matt fehér és a burgundi szemhéjpúder már tapintásra is minőségi, mindketten különlegesen puhák és selymesek. Az itt árválkodó egyedüli fényes árnyalat, a Pumpkin is szépen működik, viszont véleményem szerint ez a rézarany szín távol van a tök színétől. :)


A második négyesben bújt meg a negyedik matt árnyalat az Anastasia. Nem túlzok, amikor azt írom, elmorzsoltam egy-két könnycseppet a gyönyörtől, miután felkentem. Amit a képen láttok, az egyetlen húzással készült. Nem elég, hogy a szín valami hihetetlenül gyönyörű, de a szemhéjpúder egy valóságos pigmentbomba!!! Anastasia szomszédságában három magasfényű, pasztell árnyalatot találunk. Közülük a Perla eleinte gyengének tűnt, de aztán sikerült szépen felépíteni. A Fairy Godmother a lazacszínű beütésével az egyik kedvec színem a palettából - őt egyébként a belső szemzug fényesítésére is el tudom képzelni. Maradt a Happily Ever After, ami szintén jól pigmentált szemhéjpúdernek bizonyult.


A harmadik négyes egy igazán különleges irizáló lila árnyalattal indul, ami nem csak szép, de a pigmentet sem sajnálták belőle. :) A Drizella rendben teljesít és a Daphne is szépen pigmentált, ráadásul ez utóbbi megint csak egy érdekesebb szín, egy majdnem teljesen ezüstös szürkévé tompított zöld. A legvégére maradt - mintha csak büntiben lenne - a Lady Tremain, amit megvallom őszintén, nehezen hittem el, hogy egyáltalán bekerülhetett ennyi szuperül pigmentált árnyalat közé. Nem csak a pigmentáció gyenge, de a szemhéjpúder is nagyon kemény, nehéz felvenni belőle. Ráadásul a finisét sem igazán tudom hová tenni: se nem matt, se nem fényes, még csak nem is matt csillámokkal... Mintha a fényes és a matt szemhéjpúderek között volna félúton. :D



Összegzés

A fentiek alapján talán kiderült, hogy a Sleek Enchanted Forest paletta mindenképpen arra invitálja a sminkkedvelőket, hogy mozduljanak ki egy kicsit a natúr szemsminkek komfortzónájából. Sőt a színek és a finisek összeállítása is arra enged következtetni, hogy a termék célközönsége azok tábora lehet, akik már rendelkeznek az alapvetőbb funkicókat (mélyítés, satírozás... stb.) betöltő szemhéjpúderekkel. Ettől függetlenül úgy gondolom, a paletta nem fog csalódást okozni sem a gyűjtőknek, sem az ínyenceknek, sem azoknak, akik csak egy őszi színösszeállítást keresnek, mert az első benyomások alapján a szemhéjpúderek szépen pigmentáltak, emellett egy-két szín kifejezetten különlegesnek mondható.

Végleges pontszámokat egyelőre nem szeretnék adni, mivel még nem adódott alkalmam a palettát behatóan tesztelni bevetésen, viszont erre a tervek szerint a napokban sort fogok keríteni. Ezért a jövő hétvégén ezügyben még mindenképpen érdemes visszanézni a blogra! ;) Update: A smink azóta elkészült és a végső pontszámokkal együtt itt találjátok! :)

Ár: £7.99-ért rendeltem a Sleek webshopból.
Magyarországon kapható: A Pink Pandnál 2990 Ft-ért a Makeup Plazánál 2885 Ft-ért rendelhető.


Nektek hogy tetszik ez a paletta így első blikkre?
Vagy esetleg már ti is beszereztétek? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

10 megjegyzés:

  1. Ez gyönyörű!!! :O
    Én is meg akartam venni, de megvan a Garden of Eden, illetve a Vintage Romance palettájuk, amik nagyon hasonlítanak ezekhez a színekhez, így végül letettem róla...:D
    (Amúgy is jóval több szemfestékem van, mint amit ki tudnék/el tudnék használni...sajnos nem igazán van lehetőségem, itthonra meg nem pazarlom őket...:( Pedig olyan jó lenne, ha minden nap használhatnám őket...annyira szeretném kihasználni őket...elég volt a "halmozásból", élvezni akarom a gyűjteményem...:/)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is nagyon szépen összeválogatták a színeket ehhez a palettához! Sajnos nekem is fényévekkel több a szemhéjpúderem, mint amit valaha is el tudnék használni, de egyszerűen nem hagy nyugodni a "mindig újat kell kipróbálni" érzés. :D Mostanában én sem használtam túl sok szemhéjpúdert, de ez azért van, mert elégggé sűrűek a napjaim, és a nagy rohanásban nem volt időm a szemsminkemmel sokat babrálni... Ezért van az, hogy hétvégén az egész Lidl csodájára jár a sminkeimnek, mert ilyenkor időm és kedvem is van ezzel szöszölni - akkor meg miért ne! :D

      Törlés
    2. Óh igen...ez teljesen ismerős...:D
      Olyan nehéz visszafogni magamat, ha ilyeneket látok, mint ez is...de ha megnézem a készletemet, mindig összefacsarodik a szívem, hogy alig nyúlok értük, szóval ezzel szoktam lebeszélni magam...nem mindig sikerül így se...:D

      Egyébként meg ennyi...legalább színt viszel a hétvégébe...szó szerint...:D

      Törlés
  2. De szép színek, nekem nagyon tetszik, viszont mindenképp megvárom a végleges véleményed :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor mindenképpen igyekszem a héten összeszedni magam, és jól letesztelni, hogy a hévégre a tesztsminkes bejegyzés is meglegyen! ^.^

      Törlés
  3. Nagyon szépen összeválogatták a paletta színeit! :) Csodaszép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, szerintem is jó kis őszi palettát raktak össze, jó alternatíva a Vintage Romance mellett. :)

      Törlés
  4. Nekem is megvan a paletta, és nagyon szeretem! az írásod pedig nagyon egyedi, precíz, és izgalmas, szuperek a swatchok is! Nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel hallom, hogy te is elcsábultál erre a palettára. :) És köszönöm a kedves kommentedet, örülök, hogy tetszik a stílusom! ^.^ Már régóta figyelemmel követlek Instagramon, de mindig elfelejtek feliratkozni a blogodra - most ez is megtörtént! ^.^

      Törlés
    2. Köszönöm, nagyon kedves vagy! :))

      Törlés