BosziTeszt ★ Catrice Glamour Doll Ultra Black & Curl szempillaspirál

, , Nincsenek kommentek
Sziasztok!

Amikor utoljora Budapesten jártam, rengeteg dolgot összevásároltam, hogy a blogon bemutathassam őket egy-egy teszt keretében. Bár már a következő budapesti utamat tervezem június végére, a tesztelnivalók még halomban állnak... Hogy csökkenjen ez a bizonyos halom, mára a Catrice egy viszoylag új szempillaspirálját, a Glamour Dollt hoztam el nektek méghozzá az Ultra Black and Curl változatban. 


Hogy bevált-e? Az a következőkben kiderül!

Prológus

Aki már egy ideje követi a blogot, annak bizonyára feltűnt, hogy én egy afféle szempillaspirál-junkie vagyok. Egyszerűen nem bírom megállni, hogy ne vegyek, és ne próbáljak ki időről-időre újabbakat... A Maybelline Lash Sensational vásárlásakor azt mondtam magamnak, hogy addig nem veszek újat, amíg legalább egy spirálom ki nem fogy (be nem szárad), de egyszerűen képtelen voltam betartani. A mini Roller Lash halálra birizgálta a fantáziámat, ezzel a Catrice-szel kapcsolatban pedig az érdekelt, hogy milyen minőséget kaphatunk ennyi pénzért. (Azóta persze már megvan az újabb kiszemelt is: a Rimmel Wake Me Up uborkás szempillaspirálja - az a zöld csomagolás!!! *.*)


A külcsíny

Úgy toppantam a Rossmannba, hogy az alap Glamour Dollt fogom megvásárolni tesztelésre, de aztán megláttam az Ultra Black and Curl változatát a maga gyönyörűséges lila csomagolásában... Tudom, hogy nem kéne hagynom, hogy spirálok tömkelege vetesse meg magát velem csupán a külsejét felhasználva (a kis ku**ák!), de mit tegyek, gyenge vagyok! :D Szóval a csomagolás az elegáns, kecses és áramvonalas megjelenésével, valamint szépséges színével nálam mindenképpen csillagos ötös! :)



A keféje a hagyományos, nem szintetikus szempillaspirál-kefe. Kellően tömött ahhoz, hogy szépen szétválassza a pillákat, és finoman ívelt, ahogy manapság sok más szempillaspirál is (ahogy a blogon is találhattok erre példákat: Maybelline Lash Sensational vagy Benefit Roller Lash).



Bevetésen

A szempillaspirál dúsítást, göndörítést, és "ultra" feketeséget ígér. Ebből kettőt maximálisan be is tart: ében fekete pillákat varázsol, és szépen dúsítja is őket. Emellett a kefe sűrű sörtéi csodásan szétválasztják a pillákat, miközben a festéket csomómentesen viszik fel. Göndörítésről ugyanakkor nem tudok beszámolni. Minimális hosszabbítás is megfigyelhető, de ennek nagy része annak köszönhető, hogy a szabad szemmel nehezen látható, elvékonyodott szempillavégeket is vastagítja. Mindent összevetve a termék a felvétel után közvetlenül nagyon szép keretet ad a tekintetünknek.


Közvetlenül - a hangsúly ezen van, és a kutya itt van elásva! Engem az általában nem hat meg, ha egy szempillaspirál nem göndörít (még akkor sem, ha ezt ígéri), mert rutinszerűen használom a szempillagöndörítőt. Ám ha az adott termék nem tartja meg az így nyert göndörséget, attól azért már egy kicsit szomorú leszek. Sajnos ez a helyzet az Glamour Doll-lal is, ugyanis használat után 1-2 órával megereszkednek a pillák, vagyis a tekintetünk elveszíti azt a nyitottságot, amit a spirál eredetileg adott neki. Ez még talán meg is bocsátható, tekintve, hogy véleményem szerint ez nemcsak spirál, hanem szempilla (genetika) függő is.


A tartósságban mutatott gyengeségét viszont már kevésbé tudom elnézni. Viszontagságos időjárási körülmények mellé (szél, eső) abszolút nem tudom ajánlani, a végeremény egy szó: KATASZTRÓFA. Ha ragyogó jóidő is van, és a napunkat egy irodában töltjük (tehát minimális a veszélye a külső hatásoknak), egy hosszabb munkanap esetén is meggondolandónak tartom a termék használatát, a 6-8-adik óra körül hajlamos az alsó szempillasor alá kúszni. A nap folyamán ezért - a pandaszemeket elkerülendő - feltétlenül javaslom, hogy időről időre pillantsunk tükörbe!



Összegzés

A negatívumai ellenére, nem érzem, hogy a Catrice Glamour Doll egy komplett pénzkidobás lett volna. Nagyon szép, ébenfekete és dús pillákat varázsol, betartva ezzel ígéretei nagy részét. Az egy másik kérdés, hogy vannak hiányosságai, de ezeket helyén kezelve, jó barátunk is lehet. Az időjárás függvényében egy randira igazán szép tekintetet varázsolhat, de egy színházi estére való smink részeként is el tudom képzelni. Másfelől - ugyan nem próbáltam - elképzelhetőnek tartom, hogy egy jobb minőségű spirállal rétegezve a gyengeségei némiképp orvoslhatók, és egy hosszabbító spirált kiegészíthet csodás dúsító hatásával. 

Mindent egybevetve úgy érzem, hogyha van már a gyűjteményünkben tartósabb, dúsító szempillaspirál, ezért a darabért nem érdemes a drogériába rohanni. Ha viszont nincsen, a fentiek figyelembe vétele mellett egy próbát megérhet. 

Ár: 1329 Ft-ért vásároltam a Rossmannban.
Krémmánia: LINK
ZsebBoszi Index: 3.5/5


Szerintetek melyik a legjobb olcsó szempillaspirál?
Titeket is meg tudnak fogni a spirálok a csomagolásukkal? :D

Legyen szép napotok:

ZsebBoszi

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése